Casa Buitoni

Mezi pahorky v Sansepolcro v samém srdci Toskánska stojí Casa Buitoni – symbol našeho závazku ke kvalitě, tradici a dobrému jídlu. V této neoklasicistní usedlosti žila rodina Buitoni mnoho let a právě zde se zrodil kulinářský úspěch značky BUITONI a její příběh zde pokračuje dodnes.

V současnosti je Casa Buitoni střediskem výzkumu a vývoje a rovněž centrem celosvětových styků naší značky. Právě zde tepe srdce společnosti BUITONI, která je synonymem té nejlepší italské kuchyně.

Přehrát video

Naše historie

1827

V roce 1827 si podnikatelka Giulia Boninsegni Buitoni, všem známá jako „Mamma Giulia“, otevřela společně se svým manželem malou vývařovnu na náměstí v Sansepolcro v Toskánsku. Nedostatek strojů nahrazovalo upřímné nadšení, které dalo zrod výrobě zvláštního těsta, připraveného z do té doby neznámého zrna z tvrdé pšenice.

Myšlenka přejít od polodomácího zpracování zrna k průmyslové výrobě těsta byla sázkou, která vyžadovala odvahu a vytrvalost.

1856

Po krátké době se začala společnost BUITONI rozrůstat do sousedních krajů. V roce 1856 otevřel Guiliin syn Giovanni další „těstárnu“ ve městě Città di Castello a investoval do válcového mlýnu, čímž výrobu zvýšil na 100 metrických centů denně. Oba, Giulia i Giovanni Battista Buitoni prokázali velkou schopnost inovovat a odhodlání udělat revoluci v přípravě jídel, což je typické pro celou dráhu značky BUITONI.

1884

V roce 1870 Giovanni převzal otěže obchodu a zdědil chuť pro inovaci, což ho dovedlo v roce 1884 k výrobě těsta bez glutenu – nové dietní speciality vhodné pro děti a nemocné. Tímto způsobem se z firmy BUITONI stala jedna z nejstálejších značek v Itálii, která se, i přes nadšení pro novinky, nevzdávala své chuti udržovat tradice.

1901

Inovace výrobku byla spjata s velkým úspěchem na mezinárodním trhu. Za několik desetiletí získala firma BUITONI významné ceny na mezinárodních výstavách v Chicagu a Paříži a v roce 1901 byla vyznamenána Křížem za zásluhy o práci.

1920

Značka byla převratnou mimo jiné i tím, jak dokázala využít reklamu jako nástroj pro růst společnosti. Ve dvacátých letech totiž Federico Seneca Buitoni, ředitel oddělení pro reklamu, dokázal promyšleně používat reklamní prostředky na udržení přímých kontaktů s firemními zákazníky.

1930

O desetiletí později, ve třicátých letech, byl pod jménem značky BUITONI otevřen první „spaghetti obchod“ na samotném Times Square v New Yorku. Tento převratný typ prodejny přispěl k rozšíření kultury italské kuchyně i v tak avantgardní zemi, jako byly Spojené státy.

V roce 1827 se začaly psát dějiny společnosti BUITONI, které jsou dodnes plné nadšení, inovace a revoluce v kulinářství a podnikání. Jsou to dějiny přední značky italské kuchyně, která si zachovává ve svém jádru hodnoty a nadšení, s nimiž Mamma Giulia otevřela svůj první podnik.

Naši lidé

Ve společnosti Casa Buitoni se tradiční italské recepty mění v inovativní výrobky díky zkušenostem a tvůrčímu nasazení celého týmu odborníků a specialistů na přípravu pokrmů a výživu. Prostředí v kuchyni Casa Buitoni je činorodé a plné nadšení. U kormidla stojí šéfkuchař společnosti BUITONI, Marco Donnini, Valentina Cecconi jako odbornice na výživu a Enrico Braganti, vedoucí výroby.

ENRICO BRAGANTI
ENRICO BRAGANTI
Vedoucí výroby a výzkumu

Enrico dohlíží na dokonalou rovnováhu kulinářského umění a vědy. Je v čele týmu pro výzkum a vývoj produktů BUITONI, kde se rodí všechny delikátní a výživné produkty vycházející z italské kuchyně.

VALENTINA CECCONI
VALENTINA CECCONI
Výživová specialistka

Jako specialistka na výživu Valentina zajišťuje, že každý výrobek BUITONI odráží zásady jedinečného středomořského způsobu stravování.

MARCO DONNINI
MARCO DONNINI
Šéfkuchař

Jednoduše srdce a duše Casa Buitoni. Atmosféra v kuchyni Casa Buitoni je díky Marcovi plná akce, tvůrčího zápalu a nadšení. Jeho vášeň pro italskou kuchyni a odhodlání udržet standard výjimečné kvality je cítit z každého kousku BUITONI.